Zorgeloos een auto kopen in Duitsland

Wil jij een auto kopen in Duitsland, dan gaat er een heel proces aan vooraf voordat de auto daadwerkelijk bij jou op de stoep staat. Een auto importeren vanuit het buitenland in een bewerkelijk proces, waar heel wat mis kan gaan. Niet echt iets waar je op zit te wachten. Een auto-importbedrijf kan je veel uit handen nemen, door de ervaring die zij hebben, weten ze precies wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn en waar de valkuilen liggen. Maar wat mag je dan van zo’n bedrijf verwachten?

Wat mag je van een auto-importbedrijf verwachten?

Als je een auto gaat importeren vanuit Duitsland, dan kan je daarvoor een speciaal bedrijf in de arm nemen. Zo’n bedrijf begeleid je door het proces van importeren heen, dit kan gedeeltelijk of volledig. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Geweldige Duitse auto

Het bedrijf is er om je te helpen bij de oriëntatie tot aan het wegrijden met uw nieuwe auto met Nederlands kenteken. Je weet tijdens het importproces steeds waar je staat en wat er gaat komen. Je bent op deze manier goed voorbereid op de beslissingen die je moet nemen.

Ook als je besluit om zelf de auto te importeren kun je een gedeelte van de het importproces uit handen geven. Zo kan er een bpm aangifterapport opgesteld worden of kan er een tijdelijk (5 dagen) kenteken afgegeven worden.

Hoe gaat het in zijn werk

Om een auto vanuit Duitsland te importeren met hulp van een importbedrijf, doorloop je het volgende stappenplan:

Oriënteren op diverse Duitse websites

Om een auto te kopen en te importeren, moet je wel een auto op het oog hebben. Je gaat je dus oriënteren en dat kun je het best op verschillende Duitse websites. Eén van de websites waar je heel veel goede Duitse tweedehands auto’s aantreft is www.autoscout24.de.

Stuur de link van de Duitse advertentie

Natuurlijk staat een auto-importbedrijf graag voor je klaar en wil deze je graag adviseren bij je keuze. Door de advertentie naar het importbedrijf te sturen, dat jij hebt ingehuurd, kan de rest bpm voor je uitgerekend worden, zodat je precies weet wat de auto je gaat kosten.

Gratis indicatie ontvangen van de kosten

Doordat je weet wat de import je gaat kosten, kun je uitrekenen wat je bespaart. Handig om te weten. Je ziet precies of het wel of niet binnen je budget valt.

Overgaan tot import

Als je met alle kosten akkoord gaat, dan kan er over gegaan worden tot de import van je auto. Dit kan volledig door het importbedrijf gedaan worden, maar dit kun je ook zelf doen met behulp van een bpm aangifterapport.

Auto importkosten

Een auto kopen in Duitsland brengt kosten met zich mee. Het auto-importbedrijf maakt een totaal kostenplaatje voor je. Facetten die hierin meegenomen worden, zijn de aanschafprijs, de rest-BPM (op basis van de afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane en indien mogelijk aan de hand van een taxatierapport), RDW leges, tenaamstelling, APK en kentekenplaten. Doordat dit allemaal schriftelijk wordt vastgelegd, kom je nooit voor verrassingen te staan.

Waarom een auto kopen in Duitsland zo interessant is?

Het kopen van een auto in Duitsland is echt interessant en zeker de moeite waard om over na te denken. In Duitsland koop je relatief jonge auto’s, die behoorlijk luxueus zijn. Naast de scherpe prijzen zorgt de interessante bpm afschrijving ervoor dat je duizenden euro’s kunt besparen op een tweedehands auto. Ik zou zeggen: ‘grijpen die kans.